Ανακοινώσεις στα πλαίσια προγραμμάτων

Είστε εδώ

Τεχνικό φυλλάδιο πρόληψης ζημιών από είδη της άγριας πανίδας

  • 08 Μάιος 2017

Το πρόγραμμα «Καινοτομίες Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων – Πρόγραμμα After-LIFE», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, εξέδωσε και κυκλοφορεί τεχνικό φυλλάδιο 36 σελίδων, με τίτλο: «Τεχνικό φυλλάδιο πρόληψης ζημιών από είδη της άγριας πανίδας».

Το έντυπο, βασισμένο στον ομότιτλο τεχνικό οδηγό του προγράμματος, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016, παρουσιάζει συνοπτικά και με απλό τρόπο τις εναλλακτικές μεθόδους αντιμετώπισης ζώων που θεωρούνται «ενοχλητικά» ή «επιβλαβή» από τους πολίτες.

Διαβάστε Περισσότερα

Δύο μήνες σκληρής δουλειάς για την ΚΟΣ (Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων)

  • 07 Οκτ 2016

 

Περισσότερες από 100 φόλες, πολλά σκυλιά και άγρια προστατευόμενα ζώα νεκρά από δηλητήρια είναι ο απολογισμός του πρώτου διμήνου της δράσης της Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ) που δραστηριοποιείται στο νησί από τις 21 Ιουλίου 2016.

Διαβάστε Περισσότερα

Wildlife poisoning in Crete and the intentions of local interest groups to engage in anti-poisoning actions

  • 31 Αυγ 2016

Παρά το ότι το έργο "Καινοτομίες Ενάντια στα Δηλητήρια" (LIFE09 NAT/ES/000553) έχει κλείσει από τον Οκτώβριο του 2014, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης συνεχίζει κάποιες από τις δράσεις του με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντης, ενώ διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και όλους τους φορείς και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τα δηλητηριασμένα δολώματα.

Διαβάστε Περισσότερα

Επίσημη παρουσίαση της Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων

  • 25 Ιουλ 2016

Η Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ) είναι γεγονός! Δύο Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες και δύο εξαιρετικοί γερμανικοί ποιμενικοί σκύλοι, ειδικά εκπαιδευμένοι για να ανιχνεύουν δηλητηριασμένα δολώματα και νεκρά δηλητηριασμένα ζώα, θα περιπολούν στο εξής την Κρητική ύπαιθρο, αποτρέποντας τις περαιτέρω απώλειες άγριων αλλά και οικόσιτων ζώων από δηλητηρίαση.

Διαβάστε Περισσότερα

Εντοπισμός και σύλληψη ατόμου για τοποθέτηση δηλητηριασμένων δολωμάτων, από την «Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων» (ΚΟΣ)

  • 28 Ιουν 2016

Η δημιουργία της «Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων» είναι γεγονός και σημείωσε ήδη την πρώτη της μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016.

Σε αυτοψία που πραγματοποίησαν την προηγούμενη Παρασκευή τα δύο εκπαιδευμένα σκυλιά, Ντάικα και Καρίνα, μαζί με τους χειριστές-Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου, με την επίβλεψη του εκπαιδευτή των σκυλιών κ. Jesus Lopez στο Κουρτέσι Πινακιανού, Οροπεδίου Λασιθίου, εντόπισαν αρχικά ένα νεκρό αρπακτικό νυκτόβιο πουλί, 2 θηλιές και 2 δόκανα σε καλλιεργημένη έκταση.

Διαβάστε Περισσότερα

Τεχνικός οδηγός πρόληψης ζημιών από είδη της άγριας πανίδας

  • 01 Ιουν 2016

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού μέσου LIFE+ Βιοποικιλότητα με τίτλο: «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» [LIFE09 NAT/ES/000533], την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Πράσινου Ταμείου και του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη. παράχθηκε και διατίθεται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) ο «Τεχνικός οδηγός πρόληψης ζημιών από είδη της άγριας πανίδας».

Διαβάστε Περισσότερα

Συνοπτική Παρουσίαση του προγράμματος «Καινοτομίες Ενάντια στα Δηλητηριασμένα Δολώματα»

  • 24 Φεβ 2015

Το πρόγραμμα LIFE «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υλοποιήθηκε σε οκτώ (8) πιλοτικές περιοχές με στόχο την προώθηση επιδεικτικών διαδικασιών και πρακτικών για τη μείωση της απώλειας της βιοποικιλότητας εξαιτίας της χρήσης δηλητηρίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).

Διαβάστε Περισσότερα

Εναρκτήρια συνάντηση για τα προγράμματα Πολιτικής Προστασίας 2015 - 2016.

  • 21 Ιαν 2015

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση για τα έργα Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. που εγκρίθηκαν το 2014 και θα ολοκληρωθούν την προσεχή διετία. Η συνάντηση οργανώθηκε στη έδρα της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες και συμμετείχαν όλοι οι επιστημονικοί υπεύθυνοι των προγραμμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα

Κυκλοφόρησε το 11ο τεύχος του Τριμηνιαίου Ηλεκτρονικού Ενημερωτικού Δελτίου του Προγράμματος

  • 18 Νοε 2014

Ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε στα τέλη Οκτωβρίου το 11ο τεύχος του Τριμηνιαίου Ηλεκτρονικού Ενημερωτικού Δελτίου του προγράμματος, που αφορά στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου την περίοδο Ιούλιος-Οκτώβριος 2014.

Διαβάστε Περισσότερα

Σελίδες