Ανακοινώσεις στα πλαίσια προγραμμάτων

Είστε εδώ

Ημερίδα: «Περιοχές NATURA 2000: Σύμμαχος ή εχθρός της κοινωνικής ευημερίας;»

  • 19 Ιουν 2017

Στο πλαίσιο των δράσεων επικοινωνίας του έργου ‘’LIFE Natura2000Value Crete’’, το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) οργανώνει ημερίδα με θέμα «Περιοχές NATURA 2000: Σύμμαχος ή εχθρός της κοινωνικής ευημερίας;». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017, στην Έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου, Κόλπος Δερματά, Ηράκλειο) στις 10.00.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το ακόλουθο:

• 10.00 - 10.15: Προσέλευση - εγγραφές συμμετεχόντων

• 10.15 - 10.30: Χαιρετισμοί

Διαβάστε Περισσότερα

Ανάλυση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Ελλάδα, 2016

  • 30 Μάιος 2017

Έκθεση-αναφορά με θέμα την κατάσταση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Ελλάδα, για το έτος 2016, δημοσίευσε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας για την Αντιμετώπιση των Δηλητηριασμένων Δολωμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα

Γιορτή «γενεθλίων» του Προγράμματος LIFE και του Δικτύου NATURA 2000

  • 30 Μάιος 2017

Από το μπαλκόνι του ορειβατικού καταφυγίου της Γρε Λέσκας έως το Κέντρο Πληροφόρησης Σαμαριάς στο Ξυλόσκαλο, γιόρτασε το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης την Πανευρωπαϊκή Ημέρα του Δικτύου NATURA 2000 αλλά και την επέτειο συμπλήρωσης 25 χρόνων από την έναρξη του Προγράμματος LIFE, την Κυριακή 21 Μαΐου 2017.

Διαβάστε Περισσότερα

Τεχνικό φυλλάδιο πρόληψης ζημιών από είδη της άγριας πανίδας

  • 08 Μάιος 2017

Το πρόγραμμα «Καινοτομίες Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων – Πρόγραμμα After-LIFE», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, εξέδωσε και κυκλοφορεί τεχνικό φυλλάδιο 36 σελίδων, με τίτλο: «Τεχνικό φυλλάδιο πρόληψης ζημιών από είδη της άγριας πανίδας».

Το έντυπο, βασισμένο στον ομότιτλο τεχνικό οδηγό του προγράμματος, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016, παρουσιάζει συνοπτικά και με απλό τρόπο τις εναλλακτικές μεθόδους αντιμετώπισης ζώων που θεωρούνται «ενοχλητικά» ή «επιβλαβή» από τους πολίτες.

Διαβάστε Περισσότερα

Δύο μήνες σκληρής δουλειάς για την ΚΟΣ (Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων)

  • 07 Οκτ 2016

 

Περισσότερες από 100 φόλες, πολλά σκυλιά και άγρια προστατευόμενα ζώα νεκρά από δηλητήρια είναι ο απολογισμός του πρώτου διμήνου της δράσης της Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ) που δραστηριοποιείται στο νησί από τις 21 Ιουλίου 2016.

Διαβάστε Περισσότερα

Wildlife poisoning in Crete and the intentions of local interest groups to engage in anti-poisoning actions

  • 31 Αυγ 2016

Παρά το ότι το έργο "Καινοτομίες Ενάντια στα Δηλητήρια" (LIFE09 NAT/ES/000553) έχει κλείσει από τον Οκτώβριο του 2014, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης συνεχίζει κάποιες από τις δράσεις του με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντης, ενώ διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και όλους τους φορείς και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τα δηλητηριασμένα δολώματα.

Διαβάστε Περισσότερα

Επίσημη παρουσίαση της Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων

  • 25 Ιουλ 2016

Η Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ) είναι γεγονός! Δύο Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες και δύο εξαιρετικοί γερμανικοί ποιμενικοί σκύλοι, ειδικά εκπαιδευμένοι για να ανιχνεύουν δηλητηριασμένα δολώματα και νεκρά δηλητηριασμένα ζώα, θα περιπολούν στο εξής την Κρητική ύπαιθρο, αποτρέποντας τις περαιτέρω απώλειες άγριων αλλά και οικόσιτων ζώων από δηλητηρίαση.

Διαβάστε Περισσότερα

Εντοπισμός και σύλληψη ατόμου για τοποθέτηση δηλητηριασμένων δολωμάτων, από την «Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων» (ΚΟΣ)

  • 28 Ιουν 2016

Η δημιουργία της «Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων» είναι γεγονός και σημείωσε ήδη την πρώτη της μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016.

Σε αυτοψία που πραγματοποίησαν την προηγούμενη Παρασκευή τα δύο εκπαιδευμένα σκυλιά, Ντάικα και Καρίνα, μαζί με τους χειριστές-Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου, με την επίβλεψη του εκπαιδευτή των σκυλιών κ. Jesus Lopez στο Κουρτέσι Πινακιανού, Οροπεδίου Λασιθίου, εντόπισαν αρχικά ένα νεκρό αρπακτικό νυκτόβιο πουλί, 2 θηλιές και 2 δόκανα σε καλλιεργημένη έκταση.

Διαβάστε Περισσότερα

Τεχνικός οδηγός πρόληψης ζημιών από είδη της άγριας πανίδας

  • 01 Ιουν 2016

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού μέσου LIFE+ Βιοποικιλότητα με τίτλο: «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» [LIFE09 NAT/ES/000533], την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Πράσινου Ταμείου και του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη. παράχθηκε και διατίθεται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) ο «Τεχνικός οδηγός πρόληψης ζημιών από είδη της άγριας πανίδας».

Διαβάστε Περισσότερα

Σελίδες