Εκδήλωση

Είστε εδώ

Συμμετοχή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στην «Ημέρα Μαγείας των Φυτών»

  • 11 Μάιος 2017

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για την «Ημέρα Μαγείας των Φυτών» από τη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων στον χώρο του Αγροκτήματος ΤΕΙ Κρήτης (περιοχή Εσταυρωμένου, Ηράκλειο), με το πρόγραμμα: «Η μεταμόρφωση του ταξιδιάρη σπόρου» (βιωματικό παιχνίδι και κατασκευές από φυτικά υλικά, από την εκπαιδευτική ομάδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης), που θα πραγματοποιηθεί 11.00-13.00 σε επαναλαμβανόμενο κύκλο με εναλλασσόμενες ομάδες συμμετεχόντων.

Διαβάστε Περισσότερα

Ημερίδα "Η αξία των επιστημονικών συλλογών φυσικής ιστορίας και ο ρόλος τους στην κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία"

  • 08 Μάιος 2017
 
Παρασκευή, Μάιος 12, 2017 - 09:00 εώς 16:00

Ποιος είναι ο ρόλος των επιστημονικών συλλογών φυσικής ιστορίας; Ποια είναι η αξία των μουσειακών δειγμάτων; Πως σχετίζονται και επηρεάζουν διάφορους τομείς, από το περιβάλλον έως την υγεία και την οικονομία; Ποιος είναι ο ρόλος των Μουσείων Φυσικής Ιστορίας; Ποια είναι η σημασία τους για την κοινωνία;

Διαβάστε Περισσότερα

Ημερίδα: «Η αξία των επιστημονικών συλλογών φυσικής ιστορίας και ο ρόλος τους στην κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία»

  • 26 Απρ 2017

Ποιος είναι ο ρόλος των επιστημονικών συλλογών φυσικής ιστορίας;

Ποια είναι η αξία των μουσειακών δειγμάτων;

Πως σχετίζονται και επηρεάζουν διάφορους τομείς, από το περιβάλλον έως την υγεία και την οικονομία;

Ποιος είναι ο ρόλος των Μουσείων Φυσικής Ιστορίας;

Ποια είναι η σημασία τους για την κοινωνία;

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Άγιος Βασίλης στο Μουσείο !!!

  • 30 Δεκ 2014

Tο Σάββατο 3 Ιανουάριου 2015 ο Άγιος Βασίλης έρχεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και μοιράζει δώρα!!! Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
11:00-13:00 Ελάτε να παίξουμε! Συμμετέχω σε παιχνίδια μνήμης, γνώσεων και παρατηρητικότητας, παιχνίδια κίνησης, επιτραπέζια παιχνίδια (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου). Παράλληλα κατασκευάζουμε το ημερολόγιο της νέας χρονιάς με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά.

Διαβάστε Περισσότερα

Η οικολογική διάσταση της Κρίσης: μπορούμε να αναλύσουμε την τρέχουσα κρίση με τα εργαλεία της Βιολογίας;

  • 25 Οκτ 2012

Οι Δαρβινικές Δευτέρες ξεκίνησαν το 2001 και αναβίωσαν το 2010. Η ακαδημαϊκή χρονιά 2012-2013 είναι η τρίτη της νέας σειράς και θα ακολουθήσει την παράδοση των δύο προηγουμένων. Οι συναντήσεις αρχίζουν στις 7 μμ στο αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Σε κάθε συνάντηση ένα θέμα με ευρύ και διαχρονικό ενδιαφέρον αναπτύσσεται με τρόπο που δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις αλλά δεν διολισθαίνει έξω από το χώρο της έλλογης και τεκμηριωμένης ανάλυσης.

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία για την Αντιμετώπιση των Σεισμικών και Ηφαιστειακών καταστροφών

  • 12 Οκτ 2012

Το Σάββατο 20/10/2012 στις 11πμ στην αίθουσα προβολών του ΜΦΙΚ θα γίνει ομιλία για την Αντιμετώπιση των Σεισμικών και Ηφαιστειακών καταστροφών και τις Ψυχολογικές Επιπτώσεις στα παιδιά, από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του έργου Δρ Χαρ. Φασουλά, όπου και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του RACCE.

Διαβάστε Περισσότερα

Εορτασμός της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος

  • 05 Ιουν 2012

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, πραγματοποιεί εκδήλωση για το «Περιβάλλον» την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ. και σας προσκαλεί να παρευρεθείτε. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο χώρο της παλιάς Λαχαναγοράς

Διαβάστε Περισσότερα

Εγκαίνια έκθεσης "Οι Δεινόσαυροι της Παταγονίας στην Κρήτη"

  • 02 Μαρ 2012

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης "Οι Δεινόσαυροι της Παταγονίας στην Κρήτη" που διοργανώνει μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης, τους Φίλους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και την Grupo Cultural της Αργεντινής.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης τη Δευτέρα 5 Μαρτίου και ώρα 18:00.

Την Έκθεση θα εγκαινιάσει ο Περιφεριάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι μελέτες Γεωλογικής Καταλληλότητας (ΜΓΚ) στα πλαίσια εκπόνησης ΓΠΣ-ΣΧΟΟΑΠ: Προβλήματα και δυνατότητες

  • 28 Ιαν 2011

Η Ελληνική Γεωλογική Εταιρία, πού φέτος γιορτάζει τα 60 χρόνια λειτουργίας της, καθώς και οι: ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παρ. Κρήτης, Τ.Ε.Ε./Τμ. Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης, ΙΓΜΕ/περιφερειακή μον. Κρήτης, και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, διοργάνωσαν στις 21 Φεβρουαρίου ημερίδα με τίτλο: «Οι μελέτες Γεωλογικής Καταλληλότητας (ΜΓΚ) στα πλαίσια εκπόνησης ΓΠΣ-ΣΧΟΟΑΠ: Προβλήματα και δυνατότητες».