Σάββατο, Δεκέμβριος 17, 2016 - 11:00

Υπήρξαν Κένταυροι και Δράκοι;

Κλαίνε, γελάνε, τραγουδούν τα ζώα των παραμυθιών;

Πού ζουν οι καλικάντζαροι;

 

Ελάτε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε έναν επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για τα ζώα στην Ελληνική μυθολογία και λαογραφία και το ρόλο τους στη διαμόρφωση του πολιτισμού μας.

Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00         Παρουσίαση-συζήτηση με θέμα «Τα ζώα των μύθων και των θρύλων του τόπου μας» με τη Δρ Ιάσμη Στάθη, Βιολόγο - Σκορπιολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00 -14:00        «Στο εργαστήριο του Επιστήμονα». Παρατηρούμε ζώα των παραμυθιών, των θρύλων και των μύθων με το στερεοσκόπιο και τους μεγεθυντικούς φακούς του επιστήμονα (για όλες τις ηλικίες).

12:00-14:00         «Ψυλλοκατορθώματα και ξεψειρίσματα». Αφουγκραζόμαστε, τραγουδάμε και δραματοποιούμε ιστορίες με «ζωύφια» από τη λαϊκή προφορική παράδοση, με τη Νηπιαγωγό και αφηγήτρια παραμυθιών Ευαγγελία Ορφανουδάκη.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 7 ετών).

12:00-14:00         «Εικονική ζωοκαταιγίδα». Αφήνουμε ελεύθερη τη φαντασία μας και χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να φτιάξουμε τη δική μας ιστορία κινουμένων σχεδίων (Stop Animation) με ζώα του τόπου μας.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 8 ετών και πάνω).

12:00 -14:00        «Το εργαστήριο των καλικαντζάρων». Γινόμαστε καλικάντζαροι και δίνουμε μορφή σε φανταστικά και πραγματικά ζώα (για όλες τις ηλικίες).

 

Γενική είσοδος 6€

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»: Είσοδος δωρεάν

Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν

ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon ΔΤ - Ζώα των μύθων747.78 KB