• 31 Ιαν 2017

Με αφορμή την καταγγελία που υποβλήθηκε από περιβαλλοντικές οργανώσεις με αφορμή τη μαζική δηλητηρίαση αρπακτικών πουλιών στα στενά του Νέστου το Φεβρουάριο του 2012, ο Συνήγορος του Πολίτη εξέτασε την αναφορά τους για την παράλειψη αποτελεσματικής προστασίας της άγριας ζωής από την παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων. Στοχεύοντας στη συνολικότερη επίλυση του ζητήματος, ερεύνησε το νομικό καθεστώς που διέπει τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων σε συνδυασμό με εκείνο που διέπει την προστασία της άγριας πανίδας και απέστειλε έγγραφες προτάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας την άμεση αντιμετώπιση του θέματος με τη λήψη κατάλληλων μέτρων.

Το σχετικό πόρισμα, το οποίο καταλαμβάνει 22 σελίδες, εστάλη στους αρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τον Νοέμβριο του 2016.

Εκτός από το ιστορικό της αναφοράς και της έρευνας που διεξήγε ο ΣτΠ, κατατίθενται και οι προτάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής για την αντιμετώπιση του προβλήματος από μέρους της κεντρικής διοίκησης της χώρας.

Το πόρισμα βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣτΠ, στον σύνδεσμο http://www.synigoros.gr/resources/docs/170124-porisma.pdf.

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon 161114_sp_porisma_full_text.pdf19.68 MB