Δέκα χρόνια Έκθεση

Είστε εδώ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, συμπληρώνοντας 10 χρόνια λειτουργίας στο κτήριο της παλιάς ηλεκτρικής στον κόλπο Δερματά, γιορτάζει και διοργανώνει 10 Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
Ανοίγουμε τις πόρτες μας στο κοινό του Ηρακλείου και όλης της Κρήτης και σάς προσκαλούμε να συμμετέχετε στις επετειακές εκδηλώσεις μας, στις οποίες η επιστήμη συναντά την τέχνη και δίνουν την αφορμή για νέα ερεθίσματα και μια διαφορετική μουσειακή εμπειρία.

Συνδιοργάνωση Μουσικών Εκδηλώσεων:

Επόμενη Εκδήλωση

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Μουσική βραδιά με ρεμπέτικα και έντεχνα τραγούδια με τους Δ. Βασμαρή, Σ. Αλεξάκη, Στ. Κουρουπάκη, Γ. Χαρκούτση

  • 07 Νοε 2017
 
Σάββατο, Νοέμβριος 25, 2017 - 20:00

Μια μουσική περιπλάνηση με ήχους από ρεμπέτικη μουσική αλλά και νεότερα τραγούδια, από τέσσερις μουσικούς με πολύχρονη και σημαντική προσφορά στα μουσικά δρώμενα της πόλης μας: τον Δημήτρη Βασμαρή (μπουζούκι - τραγούδι), τον Σωτήρη Αλεξάκη (κιθάρα - τραγούδι), τον Στέφανο Κουρουπάκη (μπάσο - τραγούδι) και τον Γιάννη Χαρκούτση (κρουστά).

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης

Χώρος: ΜΦΙΚ

Ώρα: 20.00

Συναυλία με το μουσικό σχήμα «ΙΑΜΑ» του Μουσείου Ιατρικής Κρήτης

  • 08 Νοε 2017
 
Παρασκευή, Δεκέμβριος 1, 2017 - 20:30

Δύο μουσεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτη συναντιούνται σε μια μουσική βραδιά. Το μουσικό σχήμα ΙΑΜΑ του Μουσείου Ιατρικής Κρήτης δυόμισι χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στην Ιατρική Σχολή θα εμφανιστεί στην σκηνή της αίθουσας πολυμέσων του ΜΦΙΚ χαρίζοντας μας μουσικές από το κρητικό αστικό τραγούδι το ρεμπέτικο, το λαϊκό, το έντεχνο και το νεότερο ελληνικό.

Διαβάστε Περισσότερα

Μουσική βραδιά με τον Ψαρογιώργη. Μαζί του οι Γ. Παπατζανής και Γ. Πολυχρονάκης

  • 09 Νοε 2017
 
Τετάρτη, Δεκέμβριος 6, 2017 - 21:00

Ο Ψαρογιώργης έρχεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης για μια μοναδική μουσική βραδιά με κομμάτια από τη δισκογραφία του αλλά και παραδοσιακές μουσικές της Κρήτης. Μαζί του στα κρουστά ο Γιάννης Παπατζανής και στο μπάσο ο Γιάννης Πολυχρονάκης. Για τις ανάγκες της συναυλίας θα ανοίξει η πρόσφατα ανακαινισμένη αίθουσα στον 3ο όροφο της Έκθεσης του ΜΦΙΚ, ενώ το Οινοποιείο Λυραράκης θα προσφέρει κέρασμα με τα εκλεκτά κρασιά του.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης

Χώρος: ΜΦΙΚ

Ώρα: 21.00

Προβολή της ταινίας “Les Oiseaux de Passage” (Διαβατάρικα Πουλιά) σε συνεργασία με τη NεΚΛΗ

  • 07 Νοε 2017
 
Κυριακή, Δεκέμβριος 17, 2017 - 18:30

Το ΜΦΙΚ εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου με μια προβολή ταινίας για μικρούς και μεγάλους, στην αίθουσα πολυμέσων του Μουσείου. Τo “Les Oiseaux de Passage” είναι μια ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη Olivier Ringer, που αφηγείται την ιστορία μιας μικρής πάπιας και της δεκάχρονης Μαργκώ που, αν και καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, αποφασίζει να παίξει το ρόλο της «μαμάς πάπιας» παρά τις αντιρρήσεις των γονιών της.

Διαβάστε Περισσότερα

Προηγούμενες Εκδηλώσεις

  10/11/2017 - 19:00

Μια Δαρβινική βραδιά με την Ρουθ Παντέλ, τρισέγγονη του Κάρολου Δαρβίνου. Η κ. Ρουθ Παντέλ θα μιλήσει στα Ελληνικά και στα Αγγλικά γύρω από ζωή του μεγάλου προγόνου της, ειδικότερα πώς πέτυχε να συνδυάσει την επιστημονική του εργασία με την οικογενειακή του ζωή και πώς το βάρος του μεγάλου ονόματος  επηρέασε την οικογένεια και τους άμεσους απογόνους του.

  05/11/2017 - 19:30

Ημέρα: Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017
Ώρα: 19.30
Χώρος: Έκθεση ΜΦΙΚ
Είσοδος: Ελεύθερη

  29/10/2017 - 09:00

Ημέρα: Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Σημείο συνάντησης: Εκκλησάκι Αγίου Γεωργίου (οροπέδιο Στρούμπουλα)

Ώρα: 09.00 (*προσοχή, η ώρα αλλάζει ξημερώματα Κυριακής)

Απαραίτητος εξοπλισμός: παπούτσια ορειβασίας ή αθλητικά, νερό, καπέλο

Δηλώσεις συμμετοχής: Δευτέρα - Παρασκευή,  09.00-15.00, τηλ. 2810 393630

Χαιρετισμός Διευθυντή ΜΦΙΚ-ΠΚ, Καθ. Μωυσή Μυλωνά

Συμπληρώνονται φέτος 10 Χρόνια λειτουργίας της μόνιμης Έκθεσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστημίου Κρήτης. Αν και η προσπάθεια δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, η ενθουσιώδης υποδοχή από τους επισκέπτες της, μικρούς και μεγάλους, Έλληνες και ξένους, δικαιώνει τις προσπάθειες όλων που άμεσα ή έμμεσα βοήθησαν και βοηθούν στη διαμόρφωση, τη λειτουργία και την ολοκλήρωση της.

Ως Διευθυντής του ΜΦΙΚ – ΠΚ σας ευχαριστώ όλους και είμαι βέβαιος ότι η Έκθεση του ΜΦΙΚ θα συμβάλλει σταθερά τις επόμενες δεκαετίες στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.